<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2085737&amp;fmt=gif">
Se alle episodene

#0715: Digital kompetanse

Hvordan jobber et ungdomsparti for å få gjennomslag i stortingsvalgprogrammet til moderpartiet? I denne episoden av #LØRN snakker ...

Hvordan jobber et ungdomsparti for å få gjennomslag i stortingsvalgprogrammet til moderpartiet?  I denne episoden av #LØRN  snakker Silvija Seres med leder i Unge Høyre, Sandra Bruflot. De reflekterer også over partiets mål fremover, digital kompetanse og hvorfor det er viktig å ta seg tid til å snakke med folk, for å være med og skape bedre innovative løsninger i politikken.

Hvem er du, personlig og faglig?
28 år, gift, og har en datter på 10 måneder. Leder av Unge Høyre og sitter på fylkestinget. Har alltid likt å diskutere politikk, men var veldig tilfeldig at jeg kom inn i politikken.

Hva er kjerneverdien i din organisasjon, og hvorfor trigger dette deg?
Vi har tre: Frihet – Mangfold – Toleranse. Blir motivert av ting jeg synes er urettferdig. Opptatt av at vi skal få leve de livene vi ønsker oss, uavhengig av bakgrunn, foreldre, hudfarge, kjønn, funksjonsnedsettelse, legning osv.

Hva tror du er relevant kunnskap for fremtiden?
Digital kompetanse, men noe av det jeg synes vi snakker lite om er at digital kompetanse også handler om å velge _bort_ dårlige løsninger. Vi er for ukritiske rundt personvern og mye annet.

Hva synes du er interessante nye dilemmaer?
Noe som har blitt mer relevant i det siste er jo hva vi skal bruke politikken til – hva vi skal prioritere.

Noen som inspirerer deg?
Mange, vi mistet Astrid Nøkleby Heiberg som gikk bort for et par måneder siden. Inspirerende dame.

Regulering som stimulerer innovasjon – beskytte det gamle eller bygge det nye?
Bygge det nye! Ofte vil innovative løsninger tvinge seg frem uansett, men det er et spørsmål om hvor lang tid det skal ta og hvor vanskelig eller lett det skal være å gjøre noe nytt, og hvor man skal starte ideen sin.

Dine aller viktigste prosjekter det siste året?
Stortingsvalgprogrammet til Høyre – uten tvil. Politikk vi får inn der kan bli regjeringen og landets politikk.

Dine beste tips til innovasjon i politikk?
Snakk med folk! Ikke skyt ned forslag med en gang. Utgangspunktet må være å løse et problem for folk, gjøre noe lettere.

Hva er Norges egentlige fordel?
Det at kvinner hadde sitt inntog i arbeidslivet og at en så stor andel kvinner er i jobb er en mye større fordel for Norge enn oljen eller oljefondet.

Viktigste overraskelse fra Covid-19?
Hvor umulig det er å passe på barn samtidig som man skal jobbe og hvordan det går utover psyken å kun være hjemme.

Kan bærekrafts brukes som vekstmotor?
Det vil gjøre det mye enklere å nå målene vi har satt oss. Vi har klart å frikoble vekst fra utslipp fordi utslippene går ned eller er stabile samtidig som veksten har økt.

Ditt livsmotto?
Har ikke et, men har blitt opptatt av å takke ja til mer av det jeg synes er skummelt eller ubehagelig.